Red Bull-teambaas Christian Horner heeft er geen boodschap aan dat de dominantie van zijn team de spanning in de Formule 1 niet bepaald ten goede komt.

“Wij voelen ons totaal niet schuldig voor het feit dat we zoveel gewonnen hebben”, verklaart Horner, wiens team de laatste vier coureus- en constructeurskampioenschappen heeft veroverd, in gesprek met Autosport.

“We nemen immers deel aan een kampioenschap waarin de regels voor iedereen hetzelfde zijn en waarin we ons werk gewoon zo goed mogelijk proberen te doen”, legt Horner uit. “Het is daarbij niet aan ons om de rest van de teams te helpen succesvol te worden. Onze enige taak is om ons op onze eigen zaken te concentreren en om de zoveel weken met onze rivalen te meten.”

Dominantie, zo stelt Horner – die met Red Bull dit jaar twaalf van de achttien tot op heden gehouden races heeft gewonnen, waaronder de laatste acht op rij – hoort er gewoon bij. “Dat is in elke sport zo. In het tennis is Roger Federer wel eens totaal dominant geweest, terwijl we in de Formule 1 in het verleden periodes hebben gehad waarin Ferrari, Williams of McLaren de dienst uitmaakten.”

“Aan alle dominante periodes komt echter ook een einde”, weet Horner. “Dat is waarom, zoals Sebastian Vettel afgelopen weekend ook aanhaalde, we van elke afzonderlijke zege moeten genieten en ons succes niet voor lief moeten nemen.”