Red Bull heeft bekend gemaakt dat technisch directeur Adrian Newey een nieuwe overeenkomst heeft ondertekend die hem langer bij het team zal houden, al verandert zijn rol daarbinnen wel enigszins.

Newey werd de afgelopen maanden – niet voor het eerst – in verband gebracht met een overstap naar Ferrari, maar de Engelsman zelf liet in reactie daarop optekenen ‘voor de voorzienbare tijd’ bij Red Bull te willen blijven en heeft nu de daad bij het woord gevoegd door een nieuwe deal te ondertekenen met Red Bull.

Hoewel Red Bull weinig details prijsgeeft, meldt het wel dat het nieuwe contract een looptijd van ‘meerdere jaren’ heeft en Newey een wat andere taakomschrijving krijgt. “Deel van de afspraak is dat Adrian aan nieuwe projecten van Red Bull Technology gaat werken”, verklaart het team, verwijzend naar de dochteronderneming die onder meer (maar niet uitsluitend!) aan Formule 1-projecten werkt.

Naast zijn werk voor Red Bull Technology zal Newey (uiteraard) ook betrokken blijven bij het Formule 1-team, maar ogenschijnlijk niet langer op een dagelijkse basis: “Adrian zal het team de komende jaren begeleiden en van advies voorzien bij de ontwikkeling van haar Formule 1-auto’s”, is wat het team wat dat betreft in het persbericht te zeggen heeft.

Over de exacte invulling van Newey’s rol binnen het Formule 1-team en aan wat voor projecten hij precies gaat werken voor Red Bull Technology – en in welke hoedanigheid – wordt ‘wanneer de tijd daar rijp voor is meer bekend gemaakt’, zo bericht Red Bull.

Horner
Wie in ieder geval in zijn nopjes is met het behoud van Newey voor Red Bull, is Red Bull-teambaas Christian Horner. “Het is geweldig dat hij als adviseur en mentor bij het team betrokken blijft”, stelt hij tegenover Autosport, opvallend genoeg niet naar Newey verwijzend als zijnde de technisch directeur van het team. “Maar hij zal wel nauw bij het team betrokken blijven”, benadrukt Horner.

Dat Newey wat nieuwe uitdagingen op zich neemt en ambieert, is volgens Horner echter logisch gezien het punt in zijn carrière waarop zijn landgenoot zich bevindt. Horner denkt verder niet dat Newey’s nieuwe functieomschrijving het Formule 1-team zal schaden: “Onze technische afdeling is erg sterk en omvangrijk en het is bovendien dus niet zo dat Adrian hier helemaal niet meer zal rondlopen.”