*

Red Bull onthult RB15 op dezelfde dag als Mercedes

Sjaak Willems

Sjaak Willems

4 februari 2019 10:30

Red Bull onthult RB15 op dezelfde dag als Mercedes

Red Bull onthult volgende week woensdag de RB15, de auto waarmee Max Verstappen en Pierre Gasly dit jaar hoge ogen hopen te gooien. Dat heeft team vanochtend laten weten. 

Het lijkt er op dat de onthulling een online-evenement gaat worden. Daarmee wordt het volgende week druk, zeker zes teams zullen hun nieuwe wagen aan het publiek tonen. Samen met Red Bull zullen ook Mercedes en Racing Point op de 13 februari hun auto’s onthullen.

Lees ook: Overzicht: Op deze data worden de 2019-bolides gepresenteerd

Wanneer de nieuwe Red Bull zijn eerste meters op Silverstone zal maken is nog niet duidelijk, Helmut Marko liet vorige week al weten dat dit achter gesloten deuren zal gebeuren.

Lees ook: Red Bull-tovenaar Newey is in vorm: ’95 procent van zijn ontwerpen kloppen’

Elk team mag 100 kilometer afleggen met de auto zonder echt onderdelen te testen. Het biedt wel gelegenheid om te kijken of alles mechanisch gezien gewerkt. Tijdens de filmdag op Silverstone vorig jaar werd de Red Bull verhuld in andere kleuren om de concurrentie niet in de kaarten te laten kijken.

“Je kunt een beetje bedekken met het ontwerp”, aldus Marko. De foto’s voor de online onthulling worden normaal gesproken dus zorgvuldig geretoucheerd om belangrijke details te verbergen.