Voordat Sergio Pérez in 2020 werd aangekondigd als Red Bull-coureur, overwoog het team om Sebastian Vettel terug te halen. Teambaas Christian Horner herinnert zich dat er ‘verkennende gesprekken’ waren met de Duitser, die zijn vier wereldtitels met Red Bull won.

Vettel kreeg in 2020 te horen dat Ferrari zijn contract niet wilde verlengen, waardoor de viervoudig wereldkampioen plots zonder stoeltje voor 2021 zat. Uiteindelijk kwam hij bij Aston Martin, dat toen nog Racing Point heette, terecht waardoor Sergio Pérez, die daar nog een tweejarig contract had, ook weer verder moest zoeken. De Mexicaan werd de teamgenoot van Max Verstappen, maar het had zomaar anders kunnen lopen.

Red Bull-teambaas Christian Horner geeft namelijk in gesprek met Channel 4 aan dat zij ook Vettel overwogen voor het zitje naast Verstappen. “We hadden wat verkennende gesprekken”, herinnert Horner zich.

Lees ook: Mol niet verrast door exit Vettel: over het milieu, matige resultaten, bijen en een brullende Stroll

Toch ging dat zitje, waar de tegenvallende Alexander Albon plaats moest maken, naar Pérez. “Het zou een beetje zijn alsof je teruggaat naar een oude vriendin. Het zou de tweede keer waarschijnlijk niet hetzelfde zijn”, legt Horner de keuze om voor Pérez te gaan uit.

Vettel kwam daardoor uit bij Aston Martin, waar hij had gehoopt om om podiums en zeges te strijden, maar eerder achterin dan voorin te vinden was. Na twee seizoenen van tegenvallende prestaties – op zijn podium in Azerbeidzjan van vorig jaar na – vindt Vettel het wel genoeg geweest. Hij zwaait na dit seizoen af en geeft zijn stoeltje bij Aston Martin door aan Fernando Alonso.