*

Red Bull: ‘Ricciardo heeft vertrouwen terug’

Daan de Geus

Daan de Geus

27 juli 2016 08:08

Red Bull: ‘Ricciardo heeft vertrouwen terug’
Racepictures

Daniel Ricciardo heeft na zijn podiumfinish in Hongarije zijn vertrouwen terug. Dat zegt zijn Red Bull-teambaas Christian Horner.

“Het was een belangrijke race voor Daniel, in de zin dat hij nu het vertrouwen terug heeft”, verklaart Horner, die meent dat Ricciardo daar wel aan toe was: “Hij heeft begin dit jaar flink wat pech gehad, dus dit zal hem goed hebben gedaan met oog op de rest van het seizoen.”

Formula One World Championship 2016, Round 11, Hungarian Grand Prix, Budapest, Hungary, Friday 22 July 2016 - L to R): Daniel Ricciardo (AUS) Red Bull Racing with Christian Horner (GBR) Red Bull Racing Team Principal.

Ricciardo en Horner hadden in Hongarije reden om te lachen.

“Daniel had het in Hongarije echter het hele weekend op zijn heupen en ik ben zeer blij met het weekend dat hij achter de rug heeft”, vervolgt de Red Bull-teambaas, die erop mikt komend weekend, bij de Grand Prix van Duitsland, met zijn team aan rivaal Ferrari voorbij te gaan in de strijd om P2 bij de teams.

“Dat wordt niet makkelijk op Hockenheim, aangezien dat ogenschijnlijk niet de beste baan voor ons is, maar het moet wel ons doel zijn om hoger geklasseerd dan Ferrari de zomerstop in te gaan.”

Daniel Ricciardo
Ricciardo zelf laat op zijn beurt weten dat het lekker was om ‘vanaf de eerste ronde op vrijdag tot en met de laatste op zondag eens het meeste eruit te halen’. “Ondanks dat mijn kwalificaties de laatste tijd nog altijd sterk waren, is dat de laatste racezondagen namelijk niet altijd gelukt.”

“Ik weet niet of dat door pech komt, een gebrek aan snelheid of de omstandigheden, maar ik had een aantal keer het gevoel dat het niet maximaal was. Dat ik het circuit afgelopen zondag wél blij verliet, is dus het belangrijkste. Al is het natuurlijk ook fijn als je er nog een beker en fles champagne voor krijgt!”