Red Bull kan hoop putten uit de wederopstanding van haar rivaal Ferrari. Dat meent Christian Horner, de teambaas van het momenteel kwakkelende Red Bull.

Ferrari was nergens in 2014, maar heeft in 2015 al één race gewonnen en twee verdere podiumplekken gepakt. De Scuderia is op het moment duidelijk het tweede team achter het dominante Mercedes, terwijl Red Bull – in 2014 nog best of the rest – vooralsnog niet goed mee kan komen.

Red Bull heeft slechts dertien punten gescoord in de eerste drie races en staat vijfde in de tussenstand. Wellicht zorgwekkender is echter dat de Red Bull RB11 vooralsnog geteisterd wordt door remproblemen en een reeks aan problemen met de Renault-krachtbron die achterin ligt.

“We staan er inderdaad niet goed voor”, erkent Red Bull-teambaas Christian Horner in gesprek met Autosport, al is het volgens de Brit zeker niet zo dat alles al verloren is: “Want Ferrari heeft wel laten zien dat je in vrij korte tijd een ommekeer kan bewerkstelligen als je een duidelijk doel voor ogen hebt en weet wat je moet doen om dat te bereiken.”

Een doel voor ogen nemen is uiteraard zo gedaan, maar het traject er naartoe uitstippelen is daarentegen een ingewikkeld verhaal, weet ook Horner. De teambaas benadrukt bovendien dat Red Bull het samen met Renault moet doen en de motorfabrikant haar zaakjes momenteel ‘niet op orde heeft’.

“Maar de enige oplossing is om onze koppen bij elkaar te steken en gewoon gezamenlijk de schouders eronder te zetten. Wij van Red Bull gaan dan ook alles in onze macht doen om Renault te helpen. Dat heeft onze prioriteit, want we moeten hier samen uit zien te komen”, aldus Horner.