Het is de concurrentie gewoon niet gegund. Mocht Lewis Hamilton in de ochtendsessie nog de snelste tijd noteren, in de middag stelde Red Bull orde op zaken. Sebastian Vettel was wederom de snelste.

Sebastian Vettel lijkt ook nu weer de beste papieren voor een goed weekend in handen te hebben, maar de Duiter blijft na de eerste dag voorzichtig: “Natuurlijk is het fijn om op deze manier aan het weekend te beginnen, maar we zijn er nog niet. Met name de balans van de auto kan nog worden verbeterd.”

“Het sparen van de banden zal ook hier in Japan heel belangrijk worden. Voor nu dit moment liggen we op schema, maar we moeten ons blijven verbeteren om morgen de strijd aan te gaan met het Mercedes-duo. Zij zullen immers in de kwalificatie weer erg sterk zijn.”

Mark Webber
Mark Webber deed wat hij moest doen en sloot keurig aan achter zijn teamgenoot. Het ziet er wat hem betreft dan ook niet verkeerd uit: “Ik heb de tijden nog niet heel nauwkeurig bestudeerd, maar het lijkt erop dat Mercedes en Lotus snel zijn over één enkele ronde.”

“We zitten er nu echter goed bij en we werken hard om te kijken of we iets van een voorsprong op kunnen bouwen naar de concurrentie. We moeten heel secuur te werk blijven gaan, zowel naast de baan als erop. Doe je dat niet, dan wordt elk foutje genadeloos afgestraft.”