Red Bull verwacht meer regen voor de rest van het Grand Prix-weekend, dus het kampioenschapsteam hield zich vandaag bezig met het testen en sparen van banden.

Hoewel tijden niet belangrijk waren, zaten Sebastian Vettel en Mark Webber er toch goed bij in beide sessies, met een derde en tweede tijd voor Vettel en een zesde en derde tijd voor Webber.

“We hebben de regenbanden en intermediates getest en flink veel rondjes gereden in vergelijking met de rest. We verwachten in ieder geval voor morgen echter meer regen, dus in dat opzicht was het een productieve dag voor ons”, vertelt Webber.

“Om de bandenslijtage beperkt te houden tijdens dit weekend, hebben we zowel lange als korte runs op de intermediates gedaan. Dat was hard werken voor het team, maar op die manier hebben we wel het maximale uit deze dag gehaald”, denkt de Australiër, die tijdens de tweede training één van de meest productieve coureurs was.

Vettel
Viervoudig wereldkampioen Vettel draaide in VT1 aardig wat rondjes af, maar beperkte zijn tijd op de baan tijdens de volgende sessie. “Het is jammer voor de fans dat er in die training zo weinig werd gereden, maar ja, het is niet anders. We moeten banden sparen voor het geval we ze tijdens de rest van het weekend nog nodig hebben”, zo verklaart hij zijn keuze.

“Het was hoe dan ook goed om aan een basis-afstelling voor in dit soort weersomstandigheden te werken”, vervolgt Vettel, alvorens te benadrukken dat Red Bull ‘de komende twee dagen scherp moet blijven en de juiste beslissingen moet maken’.

Vettel deed het rustig aan met zijn regenbanden en intermediates, maar was ondertussen de enige coureur die de prototype slicks van Pirelli voor 2014 – gedurende één rondje – uitprobeerde. Dat hij niet in de gelegenheid was daar meer op te rijden, vindt hij ‘het grootste nadeel van de regen’.