Red Bull heeft in Londen haar livery voor 2016 gepresenteerd, op een 2015-bolide. De 2016-kleurstelling is nieuw, maar toch ook vertrouwd.

Red Bull pakte uit bij de presentatie in Londen.

Dat is dus ondanks dat teambaas Christian Horner van ‘een nieuw begin’ spreekt. Het verlies van titelsponsor Infiniti en omdopen van de Renault-krachtbron tot TAG Heuer, heeft echter niet voor een complete visuele metamorfose gezorgd bij het voormalige kampioenschapsteam.

RBR16

De nieuwe livery werd groots gepresenteerd.

De kleurstelling die is gepresenteerd voor de RB12 – Red Bulls daadwerkelijke 2016-auto die komende maandag in Barcelona tijdens de eerste wintertestdag voor het eerst publiekelijk te zien is – wordt nog altijd gekenmerkt door Red Bull-blauw. Wel is dat dit jaar enkele tinten donkerder en is de kleurstelling in z’n geheel voorzien van een matte look, wat volgens Horner past bij het ‘agressieve gevoel’ dat de auto moet uitstralen.

Ricciardo2016

Red Bull-coureur Daniel Ricciardo in zijn 2016-outfit. Foto: Puma.

Het grootste verschil is verder dat het paars van Infiniti is verdwenen. In plaats daarvan staat het Red Bull-logo een stuk prominenter op de zijkant, net als de naam. Opvallend is verder dat brandstof- en olieleverancier Total nog goed vertegenwoordigd is, ondanks dat dit ook een belangrijke partner van het teruggekeerde Renaults-fabrieksteam is.

TAG Heuer, bij Red Bull naamgever van de Renault-V6, staat met naam en logo op de motorkap. Coureurs Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat dragen in 2016 overalls met een camouflage achtige Red Bull-print.

 

Klik op de afbeeldingen om grotere versies te zien.