*

Red Bull toont ‘nieuwe’ kleuren RB11

Daan de Geus

Daan de Geus

2 maart 2015 11:27

Red Bull toont ‘nieuwe’ kleuren RB11
Red Bull GEPA Pictures

Red Bull heeft kleur bekend na tijdens de wintertests met een camouflage-livery te hebben gereden. De beloofde nieuwe kleurstelling is een opgefriste variant van de bekende Red Bull liveries.

Red Bull-teambaas Christian Horner verklaarde bij de presentatie van de voor de tests in camouflage-kleuren gestoken RB11 dat de race-livery ‘nog sterker en het wachten waard’ zou zijn, al zullen de meningen daar nu na het openbaar maken ongetwijfeld verdeeld over zijn.

De nieuwe livery is zeker niet zo revolutionair als de camouflage-kleurstelling voor de tests, maar is toch duidelijk nieuw in vergelijking tot de liveries waar Red Bull de laatste jaren mee heeft geracet.

Het paars van Infiniti springt nog duidelijker in het oog en is minder geïntegreerd dan voorheen, terwijl de RB11 over het algemeen meer paarse Infiniti-details heeft. Ook het schuin gedrukte ‘Red Bull’ voor de sidepods valt behoorlijk op, al was dat ook bij de camouflage-variant al het geval.

Al met al oogt de nieuwe livery – in ieder geval in de studio afbeeldingen – vooral wat strakker in plaats van daadwerkelijk anders. De reden is duidelijk: “We hebben de laatste tien jaar in donkerblauw onze naam gevestigd en successen geboekt, dus daar houden we het bij. Red Bull is niet het team met de grootste traditie en geschiedenis in de Formule 1, maar net als de rest van de Formule 1 hechten we veel waarde aan ons erfgoed.”

Lees meer over

Rb11 Red Bull