Red Bull zal Daniel Ricciardo en Max Verstappen duidelijke instructies meegeven voor de race in Mexico, aldus teambaas Christian Horner. “Ze willen allebei heel erg graag, dat is het gevaar. Maar ze zijn allebei onderdeel van een team en dat moeten ze in hun achterhoofd houden.”

Met Ricciardo op poleposition en Verstappen op de tweede plek heeft Red Bull voor het eerst sinds 2013 weer een front row lockout. Het is aan de coureurs om die uitgangspositie vanmiddag in een mooi resultaat om te zetten. Eenvoudig wordt dat niet, met Hamilton en Vettel op de tweede rij. Het plan van Red Bull? “Samen rijden en de auto zo breed mogelijk maken om Ferrari en Mercedes voor te blijven bij bocht 1”, aldus Horner voor de camera bij Sky Sports.

Hamilton en Vettel kunnen vanaf de tweede rij toeslaan op het lange rechte stuk voor bocht 1. Horner hoopt daarom dat de Red Bull-mannen samenwerken, want opboksen tegen het motorvermogen van de concurrentie wordt lastig. “We zagen het in Japan toen Sebastian achter Max zat, en we zagen het met Sebastian en Daniel in Austin vorig weekend. Ferrari is heel sterk op een recht stuk, net als Lewis.”

“Daniel en Max moeten meer gefocust zijn op wat die jongens doen en niet te veel op elkaar”, aldus Horner, die zich wel degelijk van het risico bewust is. “Ze willen het allebei heel erg graag, dat is het gevaar. Maar ze zijn allebei onderdeel van een team en dat moeten ze in hun achterhoofd houden.”

Red Bull is niet bang voor een herhaling van Bakoe, eerder dit jaar. “Daniel en Max zijn vrij om te racen, maar ze moeten het wel clean houden. De race ga je niet winnen in de eerste bocht.” Horner denkt dat andere factoren de doorslag zullen geven. “Het draait allemaal om bandenmanagement, want we hebben al gezien dat die enorm zwak zijn. Wij moeten ervoor zorgen dat we een strategie hebben waarmee we Ferrari en Mercedes voorblijven.”