*

‘Red Bull wil nog jaren verder met Vettel en Ricciardo’

Daan de Geus

Daan de Geus

11 juni 2014 10:22

‘Red Bull wil nog jaren verder met Vettel en Ricciardo’
Racepictures

Red Bull-teambaas Christian Horner twijfelt er niet aan dat Sebastian Vettel het team ook na het ‘vertrek’ van Adrian Newey ‘nog jaren trouw blijft’, waarbij het plan is dat hij met Daniel Ricciardo een duo blijft vormen.

Red Bull maakte afgelopen weekend bekend dat technisch directeur Newey later dit jaar, zodra hij klaar is met het belangrijkste werk aan de Red Bull RB11-bolide voor seizoen 2015, een ‘stapje terug’ doet en zich niet langer dagelijks met het Formule 1-team zal bezighouden en slechts als adviseur aan het team verbonden zal blijven.

Deze aankondiging bracht een hele stroom geruchten op gang, maar om het gerucht dat Vettel – die alle vier zijn wereldtitels met een door Newey ontworpen Red Bull heeft gewonnen – het team hierdoor mogelijk wil verlaten, maakt teambaas Horner zich in ieder geval geen al te grote zorgen, zo vertelt hij aan Autosport.

“Sebastian treedt naar de buitenwereld toe nooit in detail over hoe zijn contract eruit ziet, maar hij heeft enorm veel successen geboekt met dit team en ik twijfel er niet aan dat hij nog jaren deel van dit team blijft uitmaken”, verklaart de teambaas.

2018
Volgens het Duitse Sport Bild is het zelfs zo dat Red Bull het plan heeft Vettel – wiens huidige contract naar verluidt eind 2015 afloopt – nog ten minste tot en met 2018 bij het team te houden. Daarnaast wil het volgens Sport Bild ook net zo lang doorgaan met Vettels teamgenoot Ricciardo, op wie Red Bull volgens de publicatie haar optie voor 2015 afgelopen weekend ook al heeft opgenomen.

Of Vettel er zelf oren naar heeft dusdanig lang bij Red Bull te blijven, is echter de vraag, zeker nu het niet zo heel geweldig loopt, hij weinig plezier beleeft aan de ‘nieuwe’ Formule 1 en zich niet zo op zijn gemak voelt achter het stuur van de minder competitieve RB10.

Afgelopen weekend gaf Vettel in gesprek met het eveneens Duitse Bild te verstaan dat de huidige situatie hem ‘inderdaad frustreert’. “Dat lijkt me wel duidelijk”, bromde hij. “Ik ben hier immers niet om tweede of derde te worden.”

Wat zijn toekomst betreft, leek Vettel verder niet bereid zich voor langere tijd te binden. “Ik heb een contract, maar denk op het moment alleen maar aan de korte termijn”, sprak de Duitser.