Wat was dat nou precies, met die voorvleugels van Mark Webber en Sebastian Vettel? Beide coureurs lieten het onderdeel tijdens de race vervangen. “Misschien was er iets kapot, ik weet het niet zeker.”

Mark Webber kwam al in de zesde ronde binnen. Behalve de banden wisselde het team ook de voorvleugel van zijn Red Bull. Webber kan zich echter niet herinneren wanneer hij die vleugel beschadigd heeft. “Er was iets aan de hand, voordat ik die pitstop maakte verloor ik al een paar ronden lang tijd vanwege die vleugel. Misschien was er iets kapot, ik weet niet zeker wat er gebeurde.”

Veel bracht Webber er daarna niet van terecht, hij eindigde op de elfde plek. “Ik reed achter een Force India die ik niet voorbij kwam, terwijl Sebastian links en rechts mensen inhaalde. Ik begrijp niet waarom ik niet harder kon.”

Maar ook bij Vettel liep het verre van probleemloos. Net als bij Webber werd tijdens een van zijn pitstops de voorvleugel gewisseld. “Ik weet niet zeker of die beschadigd was, of dat er misschien een stuk rubber vastzat. Toen ik merkte dat er iets niet goed was heb ik het nog een rondje geprobeerd, maar dat had geen zin. Uiteindelijk had ik misschien een plek hoger kunnen eindigen, maar meer dan dat had er niet ingezeten.”

Tot overmaat van ramp liep Vettel tegen een drivetrough-penalty aan omdat hij op de plek waar Michael Schumacher en Bruno Senna kort daarvoor van de baan waren gegaan, onvoldoende snelheid geminderd had. Volgens teambaas Christian Horner had Vettel verzuimd zijn DRS dicht te zetten.