De gebeden van Bridgestone lijken te worden verhoord (zie ons bericht van afgelopen weekend). Red Bull Racing zinspeelt openlijk op een overstap van Michelin naar Bridgestone-banden. Vanwege het gebruik van Ferrari-motoren in 2006.

Dr. Helmut Marko, rechterhand van Red Bull opperhoofd Dietrich Mateschitz, heeft de naam van Bridgestone openlijk laten vallen, zo meldt een Engelse autosportwebsite vandaag. Hij ziet de switch zelfs als ’een logisch gevolg’ van de overstap naar Ferrari-krachtbronnen, volgend jaar: ,,Als je nauw wilt samenwerken met Ferrari, dan is het logisch om te overwegen op hetzelfde merk banden te gaan rijden”, stelt de Oostenrijker. ,,Het uitwisselen van informatie is een belangrijke factor in onze weg naar de top.’’

Bridgestone levert nu slechts banden aan Ferrari, en de achterhoedeteams Jordan en Minardi. De Japanse rubberfabrikant liet afgelopen weekend in Monaco nog eens doorschemeren graag een tweede ’topteam’ erbij te willen hebben om de bandenontwikkeling te kunnen verbeteren. Bridgestone zag de afgelopen jaren diverse teams als klant afhaken, zoals McLaren (2002), BAR (2004) en Sauber dit jaar. Alleen Minardi kwam na twee seizoenen Michelin (2001 en 2002) weer terug bij de Japanners.