Renault heeft bevestigd dat het bij één van de twee komende Grands Prix een verbeterde motor meeneemt, voor zowel het fabrieksteam als Red Bull. 

Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko sprak na de race in Italië zijn verwachtingen over de update al uit. Volgens zijn informatie zou beschikt het team van Max Verstappen in Singapore over een nieuwe Renault-motor en verbeterde brandstof.

In een gesprek met Autosport vertelt technisch directeur van de motorenfabrikant, Remi Taffin, dat er veelbelovende resultaten te zien zijn in de fabriek. Renault meent er daardoor klaar voor te zijn om de verbeterde motor te introduceren in Singapore of Maleisië.

“Er komt dit seizoen nog meer aan op het gebied van de motor. Misschien hebben we in Singapore een kleine update, en we zullen zien waar we staan aan het einde van het seizoen”, aldus Remi Taffin.

Volgens de directeur ligt de focus volledig op 2017, maar stonden de verbeteringen aan de motor voor Singapore of Maleisië al langer op de agenda. “Volgens onze verwachtingen moet deze update zo’n twee tienden opleveren. Hopelijk gaan we dat ook terugzien.”

Tokens
Renault heeft nog 21 tokens resterend om te investeren in de krachtbron. De laatste significante update dateert alweer van de Grand Prix van Monaco in mei. Waar Honda nog drie tokens heeft en Mercedes zes, voert Renault dus de lijst aan. Gedurende het seizoen investeerde Mercedes 26 tokens, Honda 29 en Ferrari zelfs alle 32. Renault blijft daar echter ver achter, met slechts 11 benutte tokens.

De mogelijkheid bestaat dat er nog één of meerdere updates zullen volgen, meldt Taffin. “Wanneer we iets hebben ontwikkeld dat sneller is, laten we het heus niet op de werkbank liggen om volgend jaar te introduceren.” Erg veel tokens verwacht Renault echter niet meer te gebruiken, volgens Taffin hooguit vijf.