Net als bij McLaren was het ook bij de Renault de ’tweede’ coureur die in Canada de overhand had in vergelijking met zijn teamgenoot. Meteen na de start pakte Giancarlo Fisichella de leiding en hoewel Fernando Alonso hem eigenlijk wilde passeren, heeft het Renault-team bevestigd dat ’Fisico’ op koers lag om zijn teamgenoot te verslaan. Dit heeft Renault-medewerker Pat Symonds onze analist Adam Cooper verteld, voorwaarde was echter wel dat Fisico’s strategie de kans kreeg om zich te ontvouwen. Zover kwam het niet, want op het moment dat de Italiaan de leiding van de race in handen had, staken er problemen met zijn hydraulische systeem de kop op. Niet veel eerder, tijdens zijn pitstop, had hij echter genoeg benzine meegenomen om drie ronden langer door te kunnen rijden dan Fernando Alonso.

Hieruit blijkt dat men bij Renault nog niet aan teamorders wil denken, want anders had de Romein ongetwijfeld plaats moeten maken voor de Spanjaard, die zodoende twee extra punten had kunnen scoren. ,,De race was een behoorlijke teleurstelling. We hadden de snelheid om te winnen en reden bovendien op kop, met dank aan de geweldige starts van onze coureurs", steekt Symonds van wal.

,,Tijdens de eerste pitstop had Fernando een klein probleem, waardoor hij wat tijd verspeelde. Omdat we in de gaten hadden dat Raikkonen vrij zwaar was, besloten we Giancarlo meer benzine mee te geven. Hij zou hier bovenop zijn goede racesnelheid een extra voordeel van hebben." Vervolgens is hij er als de kippen bij om te ontkennen dat het nu Fisichella’s ’beurt’ was om te winnen. ,,Volgens mij wordt er zo niet over gedacht in het team. We willen gewoon winnen en met welke coureur dat is maakt niet zoveel uit."

Na het uitvallen van de Romein was het niet veel later de beurt aan Alonso om zijn R25 vroegtijdig de Renault-pitbox in te sturen. De Spanjaard finishte voor het eerst dit seizoen niet en had dat aan een eigen fout te danken. Het team neemt het hem niet kwalijk dat hij de fout inging. ,,Het hoort er een beetje bij, als je zo hard pusht kan zoiets altijd gebeuren. Zoveel maakt hij er niet, dus het was gewoon jammer dat het gebeurde."