Renaults V6-motor had veel kinderziekten tijdens de wintertests en functioneerde ook tijdens het eerste raceweekend van 2014 niet geweldig, maar volgens Renault zijn ‘de meeste problemen nu opgelost’.

“We hadden tijdens het openingsweekend van het seizoen verschillende soorten problemen – verspreid over de teams waar we motoren aan leveren – maar we hebben deze nagebootst op onze testbank in onze fabriek in Viry-Châtillon en voor de meeste ervan hebben we oplossingen gevonden”, vertelt Renault-kopstuk Rémi Taffin.

“Het grootste deel van deze issues is dus al verholpen, terwijl we de nog bestaande problemen op tijd voor de vrije trainingen van komende vrijdag onder controle zullen hebben”, verklaart Taffin verder.

Hoewel Renault niet kan uitsluiten dat er komend weekend nieuwe problemen de kop opsteken in Maleisië – zeker aangezien dit door de hitte aldaar één van de zwaarste races van het jaar is voor de motoren – verwacht Taffin dat Renault ‘hier veel sneller op zal kunnen inspelen en het effect ervan zo zal kunnen minimaliseren’.