Motorleverancier Renault heeft toegegeven dat het openingsweekend van Formule 1-seizoen 2014 ‘erg spannend’ wordt vanwege alle problemen die het tijdens de wintertests heeft gehad.

“Het wordt nagelbijten in Melbourne”, erkent Renault-kopstuk Rob White in gesprek met Autosport, verwijzend naar de Grand Prix van Australië die voor 16 maart als seizoensopener op het programma staat.

“Als we een ‘normaal’ raceweekend kunnen afwerken, waarin al onze teams in alle sessies alle twee hun auto’s zonder problemen kunnen laten rijden, dan zou dat al een enorme opluchting voor ons zijn”, geeft White toe, doelend op de teams van Red Bull, Lotus, Toro Rosso en Caterham, die allemaal veel problemen kenden tijdens de drie wintertests.

“Ik hoop dat we onze teams in staat kunnen stellen om te achterhalen hoe goed hun auto’s daadwerkelijk zijn”, vervolgt White, die – zoals hij het zelf verwoordt – ‘niet kan ontkennen’ dat Renault ook tijdens de laatste wintertest niet al haar doelen heeft gehaald. “We zijn er dan ook niet in geslaagd al onze voorbereidingen voor de race in Melbourne af te krijgen”, bekent hij.

“Het goede nieuws voor ons was dat we tijdens de laatste test in Bahrein wel van elke soort testwerk iets hebben kunnen doen en progressie hebben gemaakt, maar helaas staken er ook weer nieuwe problemen de kop op naarmate we meer kilometers maakten. De testprogamma’s van onze teams werden daar door verstoord, wat erg spijtig is.”