Renault is tevreden met de gemaakte start in Australië, maar de Franse renstal wil ‘best of the rest’ zijn na de Grote Prijs van Bahrein. Daarvoor brengt het team van Ricciardo en Hulkenberg updates mee naar het Midden-Oosten.

Hoewel Daniel Ricciardo uitviel tijdens de seizoensopener, kan Renault met een zevende plek voor Nico Hulkenberg toch tevreden terugkijken op de GP van Australië. Maar het team wil verbetering zien in de woestijn. “We moeten benadrukken dat we stappen hebben gezet op het motorvlak. De tweede Grote Prijs van 2019 is een kans om dat te tonen,” zegt teambaas Abiteboul aan Sky Sports.

“We brengen enkele aerodynamische updates mee naar Bahrein, zoals we elke race zullen doen,” gaat de Fransman verder. “Beide wagens in de punten is het doel, we willen de kwaliteiten van ons team tonen. We moeten streng zijn voor onszelf als we het uitgestippelde pad willen blijven volgen.”

(Tekst loopt door onder foto)

Foto: Motorsport Images

Renault staat momenteel vijfde in de constructeursstand met twee punten minder dan Haas en negen minder dan Ricciardo’s oude team Red Bull. De Australiër komt nog even terug op zijn thuisrace. “Het was een frustrerend weekend en ik ben erop gebrand het achter me te laten. Ik heb wat gerust tussen de twee raceweekends, waardoor ik met nieuwe energie naar Bahrein afreis,” vertelt Ricciardo.

Voor ploeggenoot Hulkenberg is de GP van Bahrein een terugkeer naar het circuit waar hij in 2010 zijn debuut in de Formule 1 maakte. “Hopelijk kunnen we ons in de debatten mengen dit weekend. Maar eerst en vooral moeten we ervoor zorgen dat we snel zijn in de kwalificatie en het middenveld aanvoeren,” besluit de Duitser.