Renault zit komend seizoen nog niet op het niveau van Red Bull Racing. Dat verwacht technisch directeur Nick Chester van het Franse team.

Na de overname van Lotus keert Renault in 2016 terug als fabrieksteam. Voorgaande jaren leverde het merk fabrieksmotoren aan Red Bull Racing. Dat betrekt vanaf dit jaar weer klantenmotoren bij Renault, die het gaat inzetten onder de naam TAG Heuer.

Renault en Red Bull mogen dan met dezelfde motor rijden – door de voorsprong die het Oostenrijke team op chassisgebied heeft, denkt Chester dat zijn renstal voorlopig op achterstand zal liggen. “Eerlijk gezegd denk ik niet dat we hun niveau zullen halen”, zegt de Brit tegen Motorsport. “We moeten nu zorgen dat we daar komen.”

Vergelijkingsmateriaal
Het zal in elk geval door de gelijkwaardige motoren wel duidelijk worden wie het betere chassis bouwt, denkt Chester. “We weten dat Red Bull heel goede chassis’ ontwerpt. Misschien wordt het een pijnlijk verschil, maar dat is ook weer nuttige kennis.”

Renault-CEO Carlos Ghosn zei begin deze maand al dat het nog even zal duren voor zijn formatie weer om de prijzen kan meestrijden. Chester sluit zich daarbij aan. “We moeten realistisch zijn. Daarom stellen we ons geen doelen voor het kampioenschap. We willen gewoon laten zien dat we ons kunnen verbeteren.”