De updates die Ferrari brengt bij de resterende races van dit seizoen, bezorgen Sebastian Vettel het gevoel dat er nog niets verloren is. Het team is momenteel verwikkeld in een felle strijd met Red Bull om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap.

Red Bull heeft na Singapore een voorsprong van 15 punten op de Ferrari’s genomen, nadat Daniel Ricciardo als tweede finishte en daarmee kostbare punten pakte. Sebastian Vettel werd tijdens de kwalificatie nog geplaagd door problemen, waardoor hij genoodzaakt was om achteraan te starten.

Desondanks reed de Duitser een uitstekende race en finishte hij op de vijfde positie. Alhoewel dat niet het resultaat was waar hij op had gehoopt, stemt de snelheid van zijn Ferrari in Singapore hem toch hoopvol. Tel daar de updates die er nog aankomen bij op, en Vettel heeft het nodige vertrouwen in goede resultaten.

“We weten zeker dat we een sterk pakket hebben. Bij sommige races presteerden we niet zoals had gemoeten. Soms door onszelf, soms door dingen die gebeurden. Hoe alles is gelopen is niet hoe we het graag hadden gezien, en we staan niet waar we willen staan”, aldus Vettel aan Motorsport.

“Ik denk wel dat we in onszelf geloven. Natuurlijk staan we niet waar we willen staan als je kijkt naar pure snelheid. Soms gaat het beter en soms slechter, maar op circuits als Singapore zit alles dichter bij elkaar.”

“We hadden verwacht dat we competitief zouden zijn, en als dat gebeurt is er altijd een kans om te strijden om een overwinning of om een podium. Helaas gebeurde dat voor geen van ons beiden”, verklaart Vettel over zichzelf en zijn teamgenoot Räikkönen. “Maar we hebben zelfvertrouwen. Er komen nog wat nieuwe onderdelen aan. We zijn hier om te vechten en dat is wat we zullen doen.”

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene wil niet bekendmaken wat voor soort updates Ferrari nog in de pijplijn heeft voor de resterende races. Wel meent hij dat iedereen binnen het team vastberaden is om beter te presteren. “We hebben nog zes races te gaan. Als we tweede willen eindigen in het constructeurskampioenschap moeten we onszelf verbeteren. Dat spreekt voor zich, en dat gaan we dan ook doen.”