*

Ricciardo: ‘Als ik win stuurt zelfs Valentino Rossi mij een bericht, zulke dingen maken dit leven speciaal’

André Venema

André Venema

15 juli 2018 11:00

Ricciardo: ‘Als ik win stuurt zelfs Valentino Rossi mij een bericht, zulke dingen maken dit leven speciaal’
Red Bull

De lach staat vrijwel altijd op zijn gezicht. Zelfs als het tegenzit, is deze nooit lang – of ver – weg. Daniel Ricciardo houdt van het leven, geniet ervan. “Als ik er nu geen plezier uit haal, denk ik dat ik over tien jaar denk: ik had meer uit deze kans moeten halen.”

Voor veel coureurs zijn de mediaverplichtingen vooral dat: verplichtingen. Ricciardo probeert er wat van te maken, voor zijn interviewer en voor zichzelf. Het is een typisch voorbeeld voor hoe hij van alles probeert te genieten. “Natuurlijk heb ik het druk en zou ik soms wat meer rust willen. Maar weet je, als je reist, nieuwe plekken ontdekt en mensen ontmoet, zijn dat ervaringen waar je later in je leven op terugkijkt. En ik denk dat als ik er nu geen plezier uit haal, ik over tien jaar zal denken: ik had meer uit deze kans moeten halen”, vertelt hij in een exclusief interview met FORMULE 1.

“Ik geniet er heel bewust van, ik bedoel: ik ben nog steeds jong, vrijgezel… Ik kan het me veroorloven om veel lol te hebben en al die ervaringen op te zuigen. Ik ben vrij relaxed, ja. Dat heeft denk ik ook te maken met de Australische mentaliteit. We zijn heel laid back, genieten van een plezierige tijd, zijn er tegelijkertijd dankbaar voor en blijven met beide benen op de grond. Hoe verder ik weg ben van Australië, hoe meer die instelling komt bovendrijven.”

“Ik had nooit verwacht dat ik in de Formule 1 zou komen. Als kind droomde ik ervan, maar zelfs toen ik vijftien, zestien was dacht ik niet dat het zou gebeuren. In mijn hoofd zat iets heel anders. Ik dacht: als ik V8 Supercar-coureur kan worden en betaald word om auto’s te besturen, dan heb ik het gemaakt. Pas toen ik 19 was besefte ik dat Formule 1 realistischer werd, omdat Red Bull mij ging sponsoren. En nu ben ik gewoon heel blij. Het is veel drukker dan verwacht, maar ik heb er zo veel mensen door ontmoet. Als ik win stuurt zelfs Valentino Rossi mij een bericht: als kind was dat een van mijn helden. Zulke kleine dingen maken dit leven speciaal.”

Het complete, exclusieve interview met Daniel Ricciardo lees je in de nieuwste editie van FORMULE 1, nr. 10. Ricciardo vertelt daarin verder over zijn relatie met teamgenoot Max Verstappen, zijn bijbaan als bierbrouwer en waarom Australiërs zo taai en onverzettelijk zijn. Nr. 10 van FORMULE 1 ligt nu in de winkels of is hier online te bestellen.

Lees meer over

Red Bull Ricciardo