*

Ricciardo ‘best blij’ met kwalificatie die P4 oplevert

Daan de Geus

Daan de Geus

8 juli 2017 16:23

Ricciardo ‘best blij’ met kwalificatie die P4 oplevert
Racepictures

Daniel Ricciardo kan uitzien naar een start vanaf de tweede rij op de Red Bull Ring. Reden voor tevredenheid: “Beter dan dit hadden we ook niet verwacht.”

Dat erkent de Aussie in gesprek met Sky Sports F1. “We staan een tiende achter Kimi Räikkönen, dus dat is prima, terwijl we door de gridstraf van Lewis Hamilton natuurlijk nog een plekje opschuiven.”

De afgelopen vier raceweekends werd Ricciardo in de kwalificatie door Verstappen verslagen. Nu staat hij er weer eens voor.

Van vijfde in de kwalificatie wordt de Red Bull-coureur zo vierde op de grid. “Het is lekker om echt een beetje vooraan mee te doen. Ik ben verder ook best blij met deze sessie. Ik had mijn laatste rondje graag afgemaakt, maar het is niet de eerste keer dat iemand eraf gaat en in Q3 voor een gele vlag zorgt, ik heb dat zelf ook wel een paar keer gehad.”

De gele vlaggen – die in werkelijkheid uithingen omdat Romain Grosjean was stilgevallen – veranderden volgens Ricciardo niet veel aan zijn situatie. “Kimi zat vlak voor me en we waren allebei sneller in de eerste sector, dus de uitkomst was waarschijnlijk hetzelfde geweest.”

Ricciardo haalde de afgelopen vier races het podium. Zit dat er bij Red Bulls thuisrace weer in? “Als je vanaf de tiende plek kan winnen, moet het podium halen vanaf P4 een stuk makkelijker zijn, toch?”, antwoordt hij met een dikke knipoog, verwijzend naar zijn zege van twee weken geleden in Bakoe.

Zonder te grappen vervolgt Ricciardo met de voorspelling dat het wel eens een aparte en spannende race kan worden. “Want van wat ik heb begrepen, gaat het rond het middaguur regenen. We hebben verder ook Lewis nog eens achter ons staan, dus het wordt vast interessant. Ik ben benieuwd.”