Tweede in de eerste training, derde in de tweede: Daniel Ricciardo stond niet zo in de spotlights als Red Bull-teamgenoot Max Verstappen, maar is helemaal niet ontevreden.

Waar Verstappen tot twee keer toe de snelste tijd liet noteren, bleef Ricciardo eerst ruim vier en vervolgens net iets meer dan één tiende achter bij de Nederlander. “Een redelijk goede dag, met twee keer een klassering bij de eerste drie”, oordeelt de Aussie.

Ricciardo had na de eerste training het gevoel dat hij nog meer uit zijn auto én zichzelf kon halen. “Volgens mij heb ik dat daarna in VT2 ook wel laten zien. Er valt nog steeds wel wat te verbeteren, maar over het algemeen ben ik tevreden.”

Gezien hoe dicht alles bij elkaar zit, wil Ricciardo ook de teams die achter Red Bull in het WK staan nog niet uitvlakken. “Williams en Force India zitten hier niet ver weg.” Het blijft dan ook aanpoten. “Zeker aangezien deze nieuwe baan met weinig grip, het gladde asfalt en de weinig downforce waar we mee rijden het een intens weekendje beloven te maken.”