Tijdens zijn eerste publieke optreden sinds de bekendmaking van zijn dienstverband met Red Bull voor 2014 maakte Daniel Ricciado duidelijk dat hij blij is eindelijk verlost te zijn van de vragen over zijn toekomst.

“Het is een opluchting”, verklaart Ricciardo. “Geen gespeculeer meer en niet meer om vragen heen hoeven te draaien. Iedereen weet nu hoe de vork in de steel zit. Ik heb iets om naar uit te kijken. Uiteraard ben ik erg blij met het nieuws. Maar er zijn nog acht races te gaan dit jaar en daar wil ik al mijn energie in steken. Ik wil Toro Rosso een mooi afscheidscadeau geven.”

Ricciardo denkt dat nu het hoge woord eruit is, de rust snel zal wederkeren. “Dit weekend wordt waarschijnlijk nog hectisch omdat het nieuws vers is, maar hierna zal alles snel weer normaal worden.”

De Australiër benadrukt dat hij tot vorige week nog van niets wist. “In Spa was er nog niets bekend”, stelt hij. “Ik sprak daar de waarheid. Ik werd pas de woensdag erna ingelicht, dus een paar dagen voor de officiële bekendmaking.”

Voor volgend jaar stelt Ricciardo zich ten doel snel competitief te zijn. “Ik ga me zo goed mogelijk voorbereiden”, zegt hij. “Er staat me heel wat te wachten, maar het beste wat ik kan doen is het uiterste van mezelf vergen. Ik krijg een van de beste teamgenoten ter wereld, een betere maatstaf is er niet.”

 

.