Daniel Ricciardo denkt dat het aanstaande Grand Prix-weekend in Canada bepalend wordt voor de rest van het seizoen van zijn team Red Bull.

De Australiër denkt dat omdat de waarde van de recente update aan de Renault-motor – die door Red Bull als TAG Heuer wordt ingezet – in Canada pas echt te zien zal zijn. In het bochtige Monaco was dat immers minder het geval.

Formula One World Championship 2016, Round 6, Monaco Grand Prix, Monte Carlo, Monaco, Sunday 29 May 2016 - Daniel Ricciardo (AUS) Red Bull Racing in the FIA Press Conference.

Ricciardo zat er na het verliezen van de zege in Monaco verslagen bij, maar komt vol goede moed naar Canada.

“Canada wordt interessant”, zegt Ricciardo in gesprek met F1i.com. “Het is wederom een stratencircuit, maar er is een lang recht stuk en motorvermogen doet er daar een stuk meer toe.”

“De race in Montréal zal dus zeker een signaal zijn voor ons”, vervolgt de Aussie. “Als we daar snel kunnen zijn, zal dat denk ik ook voor de rest van het seizoen gelden”, denkt de coureur die in Monaco net naast de zege greep.

“Als we in Canada om het podium kunnen strijden, kunnen we dat daarna overal”, durft de nummer drie uit het WK wel aan. Ricciardo won in 2014 overigens in Canada, wat zijn eerste zege was: “Dus ik kom er graag terug.”

“Helaas was mijn race er vorig jaar wel een stuk minder. Het was misschien wel mijn slechtste race van vorig seizoen, dus ik hoop dat het er dit keer veel beter gaat dan in 2015. Ik ben namelijk wel dol op deze race.”