Daniel Ricciardo is na de zomerstop verdergegaan met wat hij ook daarvoor met verve deed: de kansen die hij krijgt met beide handen vastpakken. In Spa leverde dat hem de derde plek op.

Het was een typische Ricciardo-actie: bij de herstart, na de safety car, zag de Aussie zijn kans schoon met een goede run bij het uitkomen van Eau Rouge, over de Kemmel Straight, en dook hij buitenom voorbij aan Valtteri Bottas en bleef hij ook Kimi Räikkönen mooi voor. Het gaf hem P3, en die stond hij niet meer af.

Zo stond er, verrassend genoeg, toch een Red Bull-coureur op het podium op Spa. En al was het niet degene die de tienduizenden Nederlandse fans langs de Belgische baan er zo graag hadden gezien, Ricciardo kreeg de handen zeker op elkaar, ook door de fans zelf nog aan te sporen de wave te doen.

“Max was helaas vroeg klaar, maar ik wil alle Nederlanders graag bedanken dat ze zijn blijven plakken, dat waardeer ik”, vertelt Ricciardo tijdens het podium-interview. “De straf van Kimi Räikkönen bracht ons op de vierde plek en met goede pace halverwege de race, wist ik dat er een kans lag.”

“Het was lekker om die dan ook te pakken met de herstart”, geniet Ricciardo na van bovengenoemde move, waar het eerst flink slipstreamen was met Bottas en de achtervolgende Räikkönen, alvorens het kort drie breed was bij Les Combes en Ricciardo voor de twee Finnen weer uit die combinatie kwam.