Daniel Ricciardo denkt dat Red Bull in 2018 mogelijk de favorietenrol kan worden toegedicht, als het gelijk goed uit de startblokken komt met de RB14.

In 2017 maakte Red Bull een valse start met de RB13. Door problemen met de windtunnelcorrelatie en een achteraf verkeerde ontwerpfilosofie was de R13 begin 2017 niet bijster competitief.

“We zagen tijdens de wintertests direct dat onze auto er erg basic uitzag. Dat zegt natuurlijk niet alles, maar de performance was er ook niet”, vertelt Ricciardo aan Autosport.

Volgens de Australiër waren alle pijlen op het ontwikkelen van het aerodynamische concept met weinig luchtweerstand gericht, maar was dat concept simpelweg verkeerd.

Ricciardo stuurde de RB13 naar negen podiumplekken, waaronder één zege.

“We stonden vanaf het begin op het verkeerde pad en de situatie verergerde tijdens de eerste paar races, maar daarna wisten we het weer op het juiste spoor te krijgen.”

Ricciardo twijfelt er niet aan dat Red Bull in 2017 om de titel had kunnen meedoen als het vanaf het niet zo’n stroeve en problematische seizoensstart had gehad.

“De ontwikkeling gedurende het seizoen was immers fantastisch”, zegt de coureur die zelf nog één race won, terwijl zijn teamgenoot Max Verstappen later in het jaar twee overwinningen pakte.

“Ik hoop dan ook dat we in 2018 wél gelijk sterk beginnen, want dan zou je ons de favorietenrol wel kunnen toedichten”, meent Ricciardo.

Dat zal zeker het geval zijn als Red Bull begin 2018 gelijk net zo sterk is als Mercedes en Ferrari, denkt hij: “Want we hebben dus wel laten zien dat we onze auto enorm goed kunnen doorontwikkelen.”