*

Ricciardo: ‘Denk nog niet verder dan Red Bull’

Daan de Geus

Daan de Geus

3 mei 2017 10:25

Ricciardo: ‘Denk nog niet verder dan Red Bull’
Sutton Images

Het is zo’n gerucht dat eens in de zoveel tijd opsteekt: Daniel Ricciardo gaat naar Ferrari. De Australiër denkt echter niet aan een toekomst buiten Red Bull.

Nog niet, moet daarbij gezegd worden, want gevraagd door Sky Sports F1 of hij zijn hele carrière bij Red Bull blijft, antwoordt Riccardo, lachend, als volgt: “Goede vraag. Dat hangt er ook vanaf hoe lang mijn loopbaan is!”

Zoals zoveel coureurs draait Ricciardo er namelijk niet omheen dat hij – “op termijn” – gewoon in de beste auto wil zitten en serieus om de titel wil kunnen vechten.

“Op het moment is dat niet het geval, maar wie weet wat onze Barcelona-update brengt”, zegt hij over de vermoedelijk flink verbeterde RB13 waarmee Red Bull naar de volgende race komt en waarvan het veel verwacht. “Misschien zien we daar wel een enorme omslag, maar het is afwachten.”

“Om een lang verhaal kort te maken: ik wil in de snelste auto zitten, maar we zien het wel. Ik denk hoe dan ook nog niet aan andere dingen. Ik wil deze auto nu gewoon sneller maken en vanaf Barcelona kunnen we wel eens iets goeds in handen hebben”, besluit Ricciardo.

Contract
De Aussie heeft, zoals Red Bull-topman Helmut Marko al eerder heeft aangegeven, sowieso ook nog een contract dat in ieder geval nog tot en met 2018 doorloopt.

Sebastian Vettel verliet Red Bull eind 2014 natuurlijk wel voor Ferrari dankzij een prestatieclausule, maar het is niet duidelijk of Ricciardo dergelijke clausules in zijn deal heeft staan.

Verstappen heeft geen prestatieclausule in zijn contract, aldus Marko.

Max Verstappen
Over het contract van Ricciardo’s teamgenoot Max Verstappen, dat voor zover bekend nog een jaartje langer loopt dan dat van Ricciardo, is Marko afgelopen weekend duidelijk geweest ten overstaan van Auto Bild Motorsport. “In tegenstelling tot alle geruchten heeft Max geen prestatieclausule in zijn contract staan.”

Gerelateerd