“Frustrerend.” Een ander woord heeft de Australiër Daniel Ricciardo niet voor hoe zijn thuisrace in Melbourne is verlopen. Hij haalde zowel de start als de finish niet.

De generale, de kwalificatie, was natuurlijk al niet best. Met een crash in Q3 en daarna een gridstraf voor een versnellingsbakwissel, keek Ricciardo uit naar een start vanaf de vijftiende plek op de grid, maar de Aussie haalde de grid niet eens. Zijn Red Bull viel al stil in de ronde daar naartoe.

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner was een elektrisch probleem met een sensor daar de reden voor, maar het team wist het nog wel te verhelpen, al betekende het voor Ricciardo een start vanuit de pits en met al twee ronden achterstand aan zijn broek.

Ricciardo reed zo voor spek en bonen rond, dus zijn uiteindelijke uitvalbeurt in ronde veertig had weinig impact op de race, maar wel op al zijn fans langs het circuit. Ricciardo kreeg een warm applaus voor de moeite, al baalde hijzelf na afloop vooral ten overstaan van de BBC.

“Het meest frustrerende is dat dit allemaal tijdens mijn thuisrace gebeurt. Ik kijk mezelf er in de eerste plaats op aan, vanwege mijn fout in de kwalificatie. Het probleem dat mijn race tot een einde bracht, was overigens anders dan dat van voor de start. Het is ook gewoon pech hebben”, verhaalt hij.

“Ik kan hierna in ieder geval nog negentien races winnen, dus laten we dat dan maar proberen”, grapt Ricciardo, die aangeeft dat Red Bulls RB13 beter is dan het in Australië heeft laten zien. “Maar het is nog wel een beetje een puzzel om alles eruit te halen. Hopelijk lossen we die snel op.”