Verwarrend. Zo ervaart Daniel Ricciardo Red Bulls strijd met Ferrari om de tweede plek bij de constructeurs. “Het is nog steeds niet duidelijk wie waar sterker is.”

Achter het dominante Mercedes, dat al constructeurskampioen is, vechten Red Bull en Ferrari om de tweede plaats. Red Bull staat voor, met 385 punten, vijftig meer dan Ferrari.

Wie daadwerkelijk de overhand heeft, is volgens Ricciardo desondanks lastig te zeggen. “Ferrari was in Japan erg sterk”, haalt Ricciardo als voorbeeld aan. “Ze waren daar sneller dan we hadden verwacht, maar zo gaat het soms ook. Wij zijn op een aantal circuits sterker geweest dan vooraf gedacht, terwijl we in Japan juist hadden gedacht sneller dan Ferrari te zijn, maar dat in de praktijk niet noodzakelijk het geval was.”

“Sebastian Vettel slaagde er alsnog niet in het podium te halen in Japan”, verwijst hij naar de vierde plek van de Ferrari-rijder aldaar, terwijl Ricciardo’s Red Bull-teamgenoot Max Verstappen tweede werd. “Sebastians auto was daar, hoewel ik niet de hele race terug heb gekeken, volgens mij echter wel snel genoeg voor het podium.”

Wat volgens Ricciardo meespeelt en verschil maakt, is wie tijdens een weekend het meeste uit zijn auto weet te halen. De Red Bull-coureur vindt de tweestrijd hoe dan ook ‘nog altijd wat verwarrend’. “Het is nog steeds niet helemaal duidelijk wie nou het sterkste pakket heeft en wie welk circuit beter ligt.”