*

Ricciardo happy met podium op Red Bulls eigen Ring

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Ricciardo happy met podium op Red Bulls eigen Ring
Racepictures

Daniel Ricciardo behaalde in Oostenrijk zijn vijfde podiumplek op rij. Dat de Red Bull-coureur dat ook nog eens op het circuit van zijn werkgever deed, zorgt voor een extra brede smile.

Vorig jaar moest Ricciardo namelijk enigszins lijdzaam toezien hoe zijn teamgenoot Max Verstappen op de ‘eigen’ Red Bull Ring naar het podium reed. “Ik was toen best jaloers, dus het is mooi hier nu te staan.”

“Vijf podiums op rij scoren is verder natuurlijk awesome“, grijnst de nummer drie van de dag. De race zelf gaf hem ook genoeg reden tot lachen: “Het was een leuke wedstrijd, met een paar beslissende momenten bij de start en in de laatste ronden het verdedigen tegen Lewis Hamilton.”

Ricciardo pakte z’n vijfde podiumplek op rij.

Ricciardo knokte zich in de openingsronde in bocht drie voorbij Ferrari’s Kimi Räikkönen. Dat was belangrijk voor zijn race, maar om P3 in de wacht te slepen moest hij zeventig rondjes later – met in totaal 71 ronden op de teller – diep gaan om de derde plaats vast te houden.

“De voorlaatste ronde was het spannendst”, beaamt Ricciardo. “Lewis zat toen met drs en een goede exit heel dicht achter me bij bocht vier, dus het was lekker om ‘m af te houden.” De truc? “Ik hield gewoon aan m’n rempunten vast en aan waar ik dacht dat de grens lag.”

“Het was volgens mij een clean en eerlijk gevecht”, geniet Ricciardo na. Met de vijftien punten voor P3 in de pocket staat hij met een score van 107 op de vierde plek in het WK.