*

Ricciardo: ‘Heb hopelijk voor wat hoogtepunten gezorgd’

Daan de Geus

Daan de Geus

3 september 2017 16:46

Ricciardo: ‘Heb hopelijk voor wat hoogtepunten gezorgd’
Racepictures

Daniel Ricciardo heeft genoten van zijn inhaalrace op het circuit van Monza. De Australiër knokte zich in zijn Red Bull van de zestiende naar de vierde plek.

Op het eind lonkte het podium zelfs, met Ricciardo die na een late stop supersnel op supersofts onderweg was, terwijl Sebastian Vettel voor hem op de derde plek op softs rondreed.

“We kwamen steeds dichter bij het podium. Op een gegeven moment met een seconde, of zelfs 1.1 seconde per ronde. Met dat verschil hadden we Vettel in de laatste ronde gepakt, maar hij versnelde op het eind nog wat, terwijl ik al alles uit m’n banden haalde”, vertelt Ricciardo aan Sky Sports F1.

Ondanks het net mislopen van het podium noemt de driver of the day het een leuke race: “Met een aantal leuke inhaalacties. Het deed me denken aan mijn race hier in 2014, toen we ook van achter naar voren kwamen. Toen leverde dat een aantal hoogtepunten voor de jaaroverzichten op, hopelijk zaten er nu ook weer een paar bij.”

Met name indrukwekkend was een actie waarbij Ricciardo van ver terug Ferrari-coureur Kimi Räikkönen in de eerste chicane passeerde. “Hij verdient alle credits voor hoe eerlijk en net hij racete, maar ik had die actie bij iedereen geplaatst”, antwoordt Ricciardo desgevraagd.

“Zeker als je een inhaalrace rijdt en het momentum hebt, maakt het namelijk niet uit wie je tegenkomt. Ik wist natuurlijk dat het inhalen moeilijker zou worden naarmate ik verder naar voren kwam omdat het snelheidsverschil kleiner zou zijn, maar ik had oogkleppen op voor die move en ben blij dat het lukte”, aldus de uiteindelijke nummer vier, die zijn team ook nog bedankt voor een efficiënte afwijkende pitstopstrategie én snelle servicebeurt: “Thanks!

Lees meer over

Red Bull Ricciardo