Daniel Ricciardo was de held van Maleisië, maar kwam in Japan amper in het stuk voor. Zijn dag leek nochtans goed te beginnen met het nieuws dat hij vanwege de gridstraf van Kimi Räikkönen een plaatsje zou opschuiven, maar achteraf bleek dat toch niet zo fortuinlijk. 

“Het was mijn dag niet helaas”, zegt Ricciardo. “Door Kimi’s straf kwam ik aan de andere kant van de grid en die was nog een beetje vochtig. Ik kwam redelijk weg, maar Lewis had veel moeite en daarom moest ik uitwijken. Dat kostte me een positie aan Sergio Pérez.”

Even later kwam ook Sebastian Vettel nog voorbij, terwijl Ricciardo vast bleef zitten achter Pérez. “Ik had moeite om er dicht achter te blijven rijden vanwege de verstoorde luchtstroom en had niet genoeg topsnelheid om er op het rechte stuk voorbij te gaan”, verklaart Ricciardo.

Zo bracht hij vrijwel de hele race in druk verkeer door. Pas tegen het einde had hij even vrij baan. “Toen kon ik nog een paar goede rondjes rijden, maar het was niet genoeg”, aldus Ricciardo. “Ik wil er niet te lang over treuren. Het is nu eenmaal zo gelopen. Volgende keer beter.”