*

Ricciardo: ‘Hoef niet van de winter al over toekomst te beslissen’

Daan de Geus

Daan de Geus

11 maanden geleden

Ricciardo: ‘Hoef niet van de winter al over toekomst te beslissen’
Sutton Images

Daniel Ricciardo verwacht binnen een week of twee met Red Bull om de tafel te gaan over een nieuw contract voor 2019, al hoeft hij niet per se van de winter al een deal te sluiten.

Dat komt omdat Ricciardo de tijd wil nemen, waakzaam als hij ervoor is een verkeerde beslissing te nemen, zo vertelt hij Motorsport-Total. “Waar ik ook teken, het zal waarschijnlijk niet voor een jaartje zijn, maar voor meerdere seizoenen. Het gaat daarbij om wat waarschijnlijk mijn beste jaren als coureur zijn, dus ik moet dit zo goed mogelijk aanpakken. Vandaar dat ik de tijd neem.”

Het is voor Ricciardo verder ‘een nieuwe situatie’ om over een toekomst binnen of buiten Red Bull na te kunnen denken. Tot op heden had hij telkens een langlopende deal met Red Bull op zak, maar zijn huidige overeenkomst loopt eind 2018 af. Met Red Bull zelf in gesprek treden zal het makkelijkste deel ervan zijn, verwacht hij: “Want dat team ken ik al.”

Blijft Ricciardo bij Red Bull of gaat hij op weg naar een ander team?

“Mochten die andere twee teams interesse in me hebben”, zo doelt hij op Mercedes en Ferrari, de teams waar hij verder het meest mee in verband is gebracht, “dan moeten ze me maar benaderen.” Ricciardo lijkt namelijk niet van zins zelf de telefoon op te pakken om naar Stuttgart of Maranello te bellen: “Want ik wil niet wanhopig overkomen.”

De Australiër, dit jaar vijfde in het WK, denkt hoe dan ook niet snel een nieuwe deal op zak te hebben. Ook eventuele contractverlenging met Red Bull zal niet binnen een maandje geregeld zijn, verwacht hij. “Dat kan ik me althans niet voorstellen, tenzij ze me echt een belachelijk goed aanbod doen! Maar nee, zelfs dan zal het waarschijnlijk niet snel beklonken zijn.”

“Het gaat me namelijk niet om het financiële aanbod, maar om dat ik in 2019 de best mogelijke auto heb. Daarom wacht ik ook liever af, zodat ik kan zien hoe het begin van het komende seizoen verloopt.” Aan gelijk iets ondertekenen heeft hij niets, weet Ricciardo. “Terwijl ik volgens mij wel genoeg tijd heb om even te wachten.”

Lees meer over

Red Bull Ricciardo