*

Ricciardo: ‘Hongarije is altijd goed voor me geweest’

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Ricciardo: ‘Hongarije is altijd goed voor me geweest’
Sutton Images

Red Bulls Daniel Ricciardo heeft wel wat met de Hungaroring, waar hij in 2014 won, dus de Australiër keert graag terug naar de baan net buiten Boedapest.

Ricciardo viert het winnen van de Grand Prix van Hongarije van 2014.

“Mijn overwinning in Hongarije in 2014 was erg cool”, memoreert Ricciardo. “Winnen is natuurlijk altijd top, maar het was toen ook gewoon een awesome race. Ik moest Lewis Hamilton en Fernando Alonso – twee van de beste coureurs – inhalen om te kunnen winnen, dus dat was erg cool.”

“Ik ben ook dol op het circuit, dat altijd goed voor me is geweest”, vervolgt Ricciardo, die ook in 2015 en 2016 op het podium stond in Hongarije, dankzij twee derde plaatsen. “Ook voor ik in de Formule 1 zat, heb ik er echter goede weekends gehad”, zegt de coureur die er ook in de Formule Renault 2.0 en 3.5 races heeft gewonnen.

Wat het ook een leuke race maakt voor Ricciardo, is de plek op de kalender. “De race wordt altijd vlak voor de zomer gehouden, wanneer ik meestal best lekker op dreef ben en de auto doorgaans steeds beter wordt. Het valt vaak allemaal netjes op z’n plek in juli”, meent Ricciardo, die sowieso een hele fijne lente heeft gehad, met één overwinning en vier podiumplaatsen in de laatste zes races.

Verstappen waagt zich niet aan voorspellingen voor de race op de Hungaroring.

Verstappen
Ricciardo’s Red Bull-teamgenoot Max Verstappen heeft een minder lekkere reeks achter de rug, door veel technische pech en wat incidenten. De Nederlander scoorde tijdens de laatste race, in Engeland, echter weer eens met een vierde plek, maar door hoe onvoorspelbaar zijn seizoen verloopt, wil hij zich niet aan voorspellingen wagen voor het weekend in Hongarije.

“Het is nog te vroeg om te zeggen hoe we het daar zullen doen, maar we maken continu progressie en proberen de balans en downforce van de auto te verbeteren”, vertelt Verstappen, die zich gelukkig prijst dat de Hungaroring ‘niet veel rechte stukken heeft’. “Het is een geweldige baan”, vindt hij. “Zeker in een Formule 1-auto. Het is nauw en snel, wat het erg leuk maakt. Dus ik heb er zin in.”