Daniel Ricciardo verloor in Monaco door geblunder van Red Bull een zeker lijkende overwinning, maar hoopt dat hij daardoor nog een meevaller te goed heeft.

Dat vertelt de Australiër, bij Red Bull de teamgenoot van Max Verstappen, aan Motorsport.com. “Ik geloof er niet echt in ofzo, maar als er iets is als karma, krijg ik die zege uit Monaco nog een keer terug.”

“Singapore is daarbij een circuit dat ik op het oog heb”, vertelt Ricciardo in de aanloop naar de race door de straten van de Aziatische stadstaat van komend weekend.

“Ik verwacht zeker niet dat ik zomaar een zege cadeau krijg”, benadrukt hij: “Maar ik heb het gevoel dat als ik mijn werk daar het hele weekend goed doe, het zeker een race is die me een kans op de overwinning zou moeten bieden.”

Red Bull deed vorig jaar ook om de overwinning mee op het Marina Bay Street Circuit in Singapore, al won Ferrari er met Sebastian Vettel. Het normaal dominante Mercedes kwam in 2015 niet in het stuk voor in Singapore.

Mercedes rekent voor dit jaar, voorzichtig, op beterschap, al omschrijft Mercedes-coureur Nico Rosberg de baan in Singapore wel als ‘een echt Red Bull-circuit’.

Bij Red Bull willen ze nergens op vooruit lopen, al draaide teambaas Christian Horner er vooruitblikkend niet omheen dat de omloop in Singapore ‘voor ons één van de beste circuits is’.