De honderdste race van Daniel Ricciardo voor Red Bull was ook zijn laatste voor het team. De altijd zo goedlachse Australiër had dit moment graag afgesloten met een podiumplek, maar meer dan een vierde plek zat er niet in.

Ricciardo maakte een gelaten indruk tegen de internationale pers na afloop van de Grand prix van Abu Dhabi. Aangeslagen, zo zag hij eruit. Het afscheid van zijn voormalige werkgever en opleider Red Bull leek hem zwaar te vallen. “Ik had vandaag graag een spannendere race gehad om de Red Bull-tijd af te sluiten”, liet hij ontvallen tegen de camera van Ziggo Sport.

Met het halen van de finishvlag, beëindigt Ricciardo ook zijn tijd bij Red Bull. © Sutton Images.

“We hopen hier altijd op een spektakelstuk, maar het lijkt wel als het eenmaal tijd voor de race is, dat dit dan toch niet echt een lay-out te zijn die dat mogelijk maakt. We reden nog wel een tijdje op kop, maar dat heeft ons uiteindelijk niet geholpen qua strategie. We hadden echter niet veel andere keus toen we er eenmaal reden. Ik had gehoopt dat de supersofts het niet tot het eind zouden halen, Lewis was immers vroeg gestopt, maar hij ging goed met zijn banden om.”

Ricciardo kijkt met weemoed terug op zijn tijd bij Red Bull. “Het zijn vijf mooie jaren geweest met Red Bull. Ik had het graag met een podium afgesloten. Na mijn zege in Monaco zei ik nog: zelfs als ik geen ander podium meer haal, ben ik al blij met dit jaar, maar ik heb wat dat betreft denk ik toch te vroeg gesproken.” Tegenover Sky Sport toont Ricciardo zich dankbaar voor de afgelopen jaren. “Bedankt Red Bull en de hele familie, ik had graag nog eens uit mijn schoen willen drinken.”

Ricciardo gaat nu eerst zijn tijd bij Red Bull afsluiten. “Volgende week sluit ik alles af met een paar dagen in de fabriek en de volgende week ga ik mensen ontmoeten bij Renault. Daarna ga ik even naar huis, daar kijk ik echt naar uit.”