Daniel Ricciardo heeft naar eigen zeggen niet eerder een teamgenoot gehad, of een andere collega in de Formule 1, met wie hij zo goed kan opschieten als Max Verstappen. “We waarderen het allebei dat we een goed leven leiden.”

“Max en ik doen samen veel buiten de baan, met niemand anders kan ik zo goed overweg”, vertelt Ricciardo in een exclusief interview met FORMULE 1. “Eigenlijk is dat best grappig. Zoals je weet zijn we op de baan zeer competitief, maar weg van de auto lijkt dat niets meer uit te maken. We waarderen het allebei dat we een goed leven leiden, dus proberen we ook veel plezier te maken. Red Bull organiseert voor ons heel veel silly things, waarbij we veel lol hebben. En waarom ook niet?”

“Wat ik het meest in Max bewonder is zijn volwassenheid”, vervolgt de Australische Red Bull-coureur. “Kijk, deze sport kan je echt helemaal opslokken. Toch blijft hij behoorlijk nuchter en staat hij met beide benen op de grond. Hij doet het heel goed voor zijn leeftijd.”

“Ik weet dat Max in Nederland ontzettend populair is en dat zelfs beroemde mensen hem volgen. Dan zou je op zo’n jonge leeftijd makkelijk naast je schoenen kunnen gaan lopen, maar dat doet hij niet. Het zegt veel over hem.”

Het complete, exclusieve interview met Daniel Ricciardo lees je in de nieuwste editie van FORMULE 1, nr. 10. Ricciardo vertelt daarin verder (onder meer) over zijn bijbaan als bierbrouwer, voorliefde voor mixed martial arts en Australian Football en zijn tatoeages. Nr. 10 van FORMULE 1 ligt nu in de winkels of is hier online te bestellen.