Net als Max Verstappen verwacht ook Daniel Ricciardo dat Red Bull op Suzuka ijzersterk voor de dag kan komen. Desondanks zou hij een regenbui met open armen verwelkomen, aangezien het de kansen van Red Bull alleen maar zou vergroten.

Daniel Ricciardo klokte in de tweede vrije training de twaalfde tijd, maar dat is niet representatief voor de werkelijke krachtsverhoudingen. Ricciardo moest zijn snelle ronde afbreken toen Esteban Gutiérrez zijn auto met panne naast de kant zette. Ricciardo is echter realistisch genoeg om toe te geven dat hij anders ook niet aan de derde tijd van Ferrari’s Kimi Räikkönen was gekomen.

“Ik was op weg naar een tijd ergens in de 1.32, maar die tijd was nooit sneller geweest dan die van Kimi”, aldus Ricciardo die verwacht dat de rollen morgen omgedraaid kunnen zijn: “Kimi’s tijd was goed vandaag, maar ik denk dat als we de puntjes op de i kunnen zetten, we Ferrari morgen kunnen pakken en dichtbij Mercedes kunnen zitten.”

Om de kansen van Red Bull wat verder te vergroten, zou een flinke regenbui wat Ricciardo betreft welkom zijn: “Dat kan alleen maar in ons voordeel werken. Twee jaar geleden waren we in de regen al wat sneller dan Mercedes, en nu is onze auto verhoudingsgewijs alleen nog maar beter. Dus met een beetje mazzel en wat regen kunnen we morgen voor de eerste rij gaan.”