Daniel Ricciardo moest van ver komen in Silverstone, maar kwam ook ver: de Australiër werkte zich van de negentiende plek bij de start op naar de vijfde aan de finish.

“Het begon al goed, met een lekkere start en de nodige plekken winst, maar helaas ging ik toen van de baan en was het opnieuw beginnen geblazen”, doet Ricciardo verhaal tegenover Ziggo Sport.

Zijn slippertje in duel met Kevin Magnussen, net na de safetycarfase, bleek niet kostbaar, Ricciardo leek zich daarna in het begin namelijk haast ronde voor ronde een plekje verder naar voren te vechten.

De keuze om een lange eerste stint te doen, pakte ook goed uit. Na zijn stop in ronde 33, van P6, lag hij tiende, maar was hij op nieuwer schoeisel sneller onderweg dan de mannen voor hem.

Ricciardo had de weg naar boven weer snel gevonden met onder meer goede inhaalacties op de Force India-coureurs en een paar rondjes voor het eind een mooie move op Renaults Nico Hülkenberg.

Ricciardo lag zo zesde, maar schoof nog een plekje extra op toen Ferrari’s Sebastian Vettel problemen kreeg met zijn banden. “Het was pushen op en tot aan het eind en dat maakte het goed spannend.”

Met de vijfde plek op zak, kijkt Ricciardo met een goed gevoel vooruit naar de race in Hongarije, over twee weken. “Dan neemt Red Bull updates mee en het is sowieso een baan waar ik dol op ben.”

“We zijn de laatste tijd bovendien steeds sterk geweest op zondag en hebben goede races gehad. Hopelijk is dat in Hongarije ook weer zo”, aldus Ricciardo, die het naar zijn zin had in Silverstone.