Daniel Ricciardo weet dat hij ‘perfecte dagen’ nodig heeft om teamgenoot Max Verstappen te verslaan. De Australiër denkt echter dat hij iedereen kan kloppen. Ook Lewis Hamilton.

Dat maakt hij duidelijk in interview met de Australische krant The Age. Ricciardo verklaart daarin dat hij denkt dat hij om de titel kan vechten in 2017, mits Red Bull hem een auto geeft die goed genoeg is.

“Al denk ik zelfs dat we mee kunnen strijden om het kampioenschap als we net een beetje te kort komen op een ander team”, stelt hij. “Alles moet dan verder echter wel op z’n plek vallen.”

Om serieus werk te maken van een titelcampagne, moet Ricciardo dan uiteraard wel zijn eigen teamgenoot Max Verstappen verslaan, die natuurlijk over hetzelfde materiaal zal beschikken.

“Zolang mijn voorbereidingen van de winter goed verlopen en de tests gedurende het voorseizoen goed gaan, dan zal ik zeker volledig overtuigd zijn van mijn eigen kunnen en kansen”, zegt Ricciardo.

“Ik weet daarbij dat Max me zal verslaan als ik op de dag van een race geen perfecte dag heb, maar als ik zelf alles goed doe – en alle ‘wat te doen’ vakjes keurig afvink – zit het gevoelsmatig wel redelijk goed.”

Gevraagd of hij ook Mercedes-coureur en drievoudig wereldkampioen Hamilton, de vice-kampioen van 2016, met gelijkwaardig materiaal kan verslaan, antwoordt Ricciardo zonder enige twijfel: “Absoluut.”

“Ik denk dat Lewis extreem getalenteerd is en het een fiks gevecht zou zijn, maar ja, ik heb er wel vertrouwen in dat ik de klus zou kunnen klaren”, klinkt het strijdlustig.