Red Bull-coureur Daniel Ricciardo wordt in de media aan Ferrari gekoppeld, maar neemt deregelijke geruchten vooralsnog niet al te serieus: “Ik moet er wel om lachen.”

Ricciardo bedoelt daarmee niet dat hij niet serieus nadenkt over zijn toekomst – net zoals hij een vertrek bij Red Bull niet expliciet uitsluit – maar volgens de Australiër speelt er op het moment niets tussen hem en Ferrari: “Ik ben mijn eigen manager en ik heb geen gesprekken gehad met Ferrari, behalve dan dat we indirect met elkaar spreken via de media”, grapt Ricciardo in interview met Formula1.com.

“Ik vind het allemaal ook wel grappig”, erkent de coureur uit Perth. “Het is wel leuk om het over dit soort dingen te hebben, net zoals het leuk is dat er interesse is van een topteam als Ferrari, maar ik zit nu natuurlijk ook al bij een topteam”, benadrukt de Red Bull-coureur, die niet weet waar de geruchten over Ferrari vandaan komen: “Ik denk dat het komt omdat Ferrari het enige topteam is waar eventueel een zitje vrij komt”, stelt hij.

Bij Ferrari is Ricciardo’s voormalige teamgenoot Sebastian Vettel verzekerd van een plekje voor 2016, maar het aanblijven van Kimi Räikkönen is onzeker. Ricciardo is daarbij niet de enige kandidaat-opvolger van de Fin: “Er worden ook andere namen genoemd”, weet ook Ricciardo, die zich in de geruchtenmolen in gezelschap bevindt van Williams-coureur Valtteri Bottas en Force India’s Nico Hülkenberg.

Volgens voormalig Formule 1-coureur Mark Webber, Ricciardo’s landgenoot en voorganger bij Red Bull, doet Ricciardo er echter het best aan bij Red Bull te blijven, zo maakt de oudere Australiër duidelijk tegenover de Canberra Times

“Daniel doet het heel goed. Hij heeft het dit jaar wat moeilijk omdat de auto niet zo goed is, maar hij is echt een hele goede coureur. Als hij deze mindere fase doorstaat dan gaat het volgend jaar vast beter en kan hij weer races winnen en om de titel meedoen. Halverwege 2016 is dan een mooi moment voor hem om over de toekomst na te denken”, zo luidt het advies van Webber.

Kansen
Ricciardo ligt volgens Red Bull overigens contractueel gezien sowieso nog tot en met 2018 vast. In tegenstelling tot Sebastian Vettel, die eind vorig jaar weg kon wegens een ontsnappingsclausule in zijn contract, heeft Ricciardo volgens teambaas Christian Horner een overeenkomst die een stuk beter is dichtgetimmerd, wat een vertrek onwaarschijnlijk maakt.

Formule 1 berichtte eerder al dat een eventuele transfer van Ricciardo naar Ferrari ook onwaarschijnlijk is omdat dit ‘gevoelig’ ligt bij Vettel. Ook de komst van Hülkenberg zou niet heel aannemelijk zijn, waardoor Bottas de belangrijkste kandidaat is om Räikkönen te vervangen. Dat Ferrari afscheid neemt van Räikkönen, is echter nog niet gezegd. Het team heeft een optie op hem en Räikkönen heeft nog tijd om de Scuderia te overtuigen.