Na een zware race smaakte de champagne Daniel Ricciardo goed op het erepodium. De Australiër is blij met zijn derde plaats na ‘een goede race’ voor het Red Bull-team.

Het mag duidelijk zijn dat het een goede race voor Red Bull was, want teamgenoot Max Verstappen stond naast Ricciardo op het podium, op de hoogste trede, gereserveerd voor de winnaar.

“Mijn felicitaties aan Max”, zegt Ricciardo, die de Nederlander later, tijdens de persconferentie, nog trakteerde op een koude douche door een kan water over hem heen te gieten. “Max heeft het hele weekend heel goed gereden”, looft hij zijn collega.

Voor Ricciardo zelf begon de race niet ideaal, hij kwam achter Valtteri Bottas te zitten, de Mercedes-coureur die eigenlijk het hele weekend de snelheid niet had, maar wél een raketstart maakte.

“Ik zat een paar ronden achter hem en hij verdedigde goed, al leek Mercedes het direct vanaf de start moeilijk te hebben.” Ricciardo haalde de Fin na negen rondjes in. Daarna was het achteruit kijken geblazen, met Ferrari’s Sebastian Vettel die aan een inhaalrace bezig was.

“Sebastian was op het eind erg snel, maar hij waagde maar één echte aanval en daarna kon ik weer bij hem wegrijden”, verhaalt Riciardo, die toen op de meer duurzamere softs reed, terwijl Vettel het beste van zijn super softs al had gebruikt.

Ricciardo kon zo door naar P3, zijn achtste podiumplek van het jaar. “Het was een fysiek zware race en erg heet, dus het is lekker daarna op het podium te staan!”

Ricciardo viert zijn achtste podiumplek van het jaar.