Red Bull-coureur Daniel Ricciardo denkt dat het rivaliserende Mercedes ook in 2016 buiten bereik van de andere teams zal blijven. De Australiër verwacht echter wel dat 2016 een beter jaar wordt voor Red Bull.

Tijdens een vraaggesprek gedurende het Perth Speed Fest in zijn thuisstad werd Ricciardo afgelopen weekend gevraagd hoe ver Mercedes in 2016 nog voor zal liggen. Ricciardo gaf daar een duidelijk antwoord op: “Te ver.”

“Ik denk eerlijk gezegd dat Mercedes haar voorsprong afgelopen seizoen heeft uitgebreid”, vervolgde Ricciardo. “Ferrari zat weliswaar wat dichterbij, maar over het algemeen had Mercedes steevast nog iets achter de hand voor als dat nodig was.”

“Mercedes zal ook in 2016 dus het te kloppen team blijven en zeer moeilijk te verslaan zijn. Hopelijk duurt hun hegemonie echter niet veel langer”, sprak Ricciardo, die verder verklaarde zelf op ‘meer podiumplekken en minstens één overwinning’ te mikken voor 2016.

“Ik wil het seizoen tegelijkertijd echter niet met te hoge verwachtingen in gaan, want dat is de fout die ik in 2015 maakte. Het afgelopen jaar verliep niet zo goed als we hadden verwacht, maar ik denk dat we het tij volgend jaar kunnen keren.”