Red Bulls Daniel Ricciardo laat zijn hoofd niet op hol brengen door de kansen die de reglementswijzigingen voor 2017 bieden. “Mercedes zal nog steeds sterk zijn.”

Door de regelwijzigingen voor 2017 – met snellere auto’s, een grotere rol voor de aerodynamica en bredere banden – is de algemene aanname dat dit met name Red Bull goed in de kaart speelt. Tegenover Motorsport.com verklaart Ricciardo echter dat hijzelf zijn hoofd niet op hol laat brengen door dat soort gedachten.

“Ik denk dat veel mensen het spannend vinden dat onze kansen op papier zo goed zijn, maar ik probeer er voorlopig gewoon koel onder te blijven”, vertelt de Australiër. “Het klopt dat we qua aerodynamica erg sterk kunnen zijn, maar dat zal ons dan waarschijnlijk ook weer tijd kosten op de rechte stukken”, stipt hij aan.

“En ja, Mercedes heeft een ijzersterke motor, maar laten we wel zijn: ze hebben ook een geweldig chassis. We moeten dus nog maar zien. In Singapore (waar veel downforce vereist is, red.) pakten ze tijd op ons op de rechte stukken en was Nico Rosberg in de kwalificatie een halve seconde sneller dan wij, dus ze hebben gewoon een goed totaalpakket.”

“Ik denk dat Mercedes in 2017 nog steeds de graadmeter is, dat ze straks in Melbourne nog altijd het te kloppen team zullen zijn. Hopelijk zitten wij dan echter dicht genoeg achter ze om te profiteren als het daar fout gaat”, besluit Ricciardo, die 2016 achter de Mercedes-coureurs afsloot als best of the rest op P3.