Tijdens een persconferentie in Canada laat Daniel Ricciardo weten het debacle in Monaco achter zich te hebben gelaten. “Ik had veel vragen, maar die zijn beantwoord.”

“Ik heb het een paar dagen laten afkoelen. Ik was direct na de race niet in de juiste mentale staat om het probleem op te lossen, dus ben ik even weggegaan. Eenmaal tot rust gekomen, hebben we het aangekaart”, vertelt de Australiër. Het team heeft de situatie uitgelegd. “Natuurlijk is het belangrijk om de kern van het probleem aan te pakken. Nog belangrijker is dat het niet nóg eens gebeurt. Er zijn dan ook maatregelen genomen die dat moeten voorkomen. Dat is alles wat ik wilde horen; het is serieus genomen.”

“Ik heb eerst Christian Horner gesproken en die heeft namens het hele team zijn excuses aangeboden en uitgelegd hoe de verwarring was ontstaan. Later heb ik ook mijn engineers gebeld. Ze hebben verteld wat er is gedaan om dit niet nog eens te laten gebeuren”, aldus Ricciardo. Het ging hem niet alleen om de tweede stop, waar duidelijk veel mis mee was. “Ik had ook vraagtekens bij de eerste stop, die ervoor zorgde dat ik áchter Lewis Hamilton terechtkwam. Ik wilde dus dat die stop net zo minutieus onder de loep werd genomen als de tweede stop.” Het team heeft erkend dat daar ook een fout is gemaakt. Inmiddels is er nieuwe software in gebruik genomen, wordt er meer live gedaan vanaf de fabriek en is het team beter voorbereid als er iets stante pede moet worden aangepast. “Kortom, ik had veel vragen, maar die zijn met veel overtuiging beantwoord.”