In de simulator van Red Bull heeft Daniel Ricciardo de eerste ronden mogen rijden in een voorspellend model van de auto van 2017. De Australiër is van de verbeterde grip onder de indruk, en meent dat de auto’s veel plezier zullen bieden.

Voor het komende seizoen worden de reglementen in de Formule 1 op de schop genomen. De Pirelli-banden aan de voorkant worden 25 procent breder, de achterbanden zo’n 30 procent. Daar komt bij dat ook de voor- en achtervleugel meegroeien en tevens een agressiever uiterlijk aannemen. Het doel is om de auto’s ongeveer 5 seconden per ronde sneller te maken, al is nog niet zeker of dat zal lukken.

Daniel Ricciardo is de gelukkige die als één van de eerste personen heeft mogen proeven aan de nieuwe auto’s. “Ik mocht vorige week wat dingetjes uitproberen in de simulator, met een voorspellend model van hoe de 2017-auto zal rijden als je kijkt naar de downforce“, vertelt hij aan Fox Sports.

“Ik heb een paar ronden gereden. We zullen zeker niet dezelfde topsnelheden als die van dit seizoen bereiken, vanwege de de extra downforce en drag. Het nemen van bochten is echter zeer bijzonder.”

De hogere snelheden in de bochten zullen behoorlijk wat extra G-krachten leveren, iets waar Ricciardo rekening mee houdt. “We trainen nu al behoorlijk wat af met de nek, maar om eerlijk te zijn denk ik dat we dat moeten verdubbelen voor het komende seizoen”, aldus Ricciardo. “We zullen er waarschijnlijk uitzien als rugbyspelers.”

De coureur kijkt nog het meest uit naar het rijden in de auto op circuits als Monaco. De auto’s moeten de coureurs veel meer plezier bieden. “Als ik naar mijn ronde (op Monaco, red.) van dit jaar kijk, dan ziet het er weliswaar leuk uit, maar er waren nog steeds momenten dat ik meer grip had gewild.”

“Ik zou het fantastisch hebben gevonden om sneller te zijn. Ik kan zien dat de auto in staat moet zijn om meer snelheid te vinden, maar ik werd gelimiteerd door de grip.” De simulatortest heeft Ricciardo een zeer positief gevoel bezorgd. “Ik denk dat Monaco fantastisch zal zijn.”

De bredere Pirelli-banden zijn dit seizoen al vaker getest, waarna de coureurs aangaven zeer tevreden te zijn over het gevoel dat de nieuwe banden bieden. Gisteren werd er door Mercedes getest met de regenbanden voor het komende seizoen. Die test wordt vandaag voortgezet.