Red Bull lag op vrijdag in São Paulo een eindje achter op Mercedes, maar dat kan volgens Daniel Ricciardo de rest van het weekend zomaar anders zijn.

In beide vrije trainingen moest Ricciardo een paar tienden van een seconde toegeven op Mercedes-rijder Lewis Hamilton, die twee keer de snelste man was. Ook in de lange runs was de pace van de Red Bulls niet helemaal gelijk aan die van de Duitse renstal.

“We waren niet zo goed in de lange runs, maar als de baan afkoelt, wordt het helemaal anders”, zegt Ricciardo. “We moeten ons natuurlijk wel verbeteren, maar ik denk dat het morgen een ander verhaal wordt.”

Regenbuien
Ricciardo heeft het over de regenbuien die voorspeld zijn voor de rest van het Grand Prix-weekend in Brazilië. De race zal vrijwel zeker nat zijn, de kwalificatie misschien. De baantemperatuur gaat hoe dan ook flink zakken. Vrijdag was die onder de Zuid-Amerikaanse zon flink opgelopen.

“Die regen wordt wel leuk”, zegt Ricciardo. “Even lekker wat anders. Als het morgen en zondag koeler is, komt dat de banden ook ten goede. Vandaag was het asfalt echt warm. Je kon voelen dat de banden het zwaar hadden.”