Daniel Ricciardo begint de Grand Prix van de Verenigde Staten zondag als enige coureur in de top zes op superzachte banden. De Red Bull-rijder is niet bang dat hij de verkeerde strategie heeft gekozen.

“Ik maak me geen zorgen”, zegt Ricciardo, die teamgenoot Max Verstappen met twee tienden versloeg en de derde startplaats in de wacht sleepte. “We hadden dit wel verwacht. Max wilde op de softs rijden, ik op de supersofts. Op die banden voelde ik me wat beter gisteren tijdens de lange runs.”

Als Ricciardo wil profiteren van zijn bandenkeuze, zal hij goed van start moeten komen, zodat hij direct een gat kan trekken met de concurrentie. Dat weet de Australiër zelf ook. “Hopelijk geven de supersofts me morgen wat extra grip na de start. We zullen zien wat er gebeurt.”

Over zijn kwalificatie is Ricciardo tevreden, ondanks dat hij toch een halve seconde tekort kwam voor de pole position. “Het was een goede dag. We zaten niet heel dicht bij Mercedes, maar dat was te verwachten”, zegt Ricciardo. “We hebben een goede voorsprong op Ferrari. De auto werkte prima, en ik denk dat we een goede kans maken morgen.”